Wonen aan de Hollandsche IJssel

Zelling ligt aan de dijk en vormt de verbindende schakel tussen Nieuwerkerk aan de IJssel en de rivier. Op deze locatie met een prachtig uitzicht, profiteer je van het beste van drie werelden. Wonen in het gezellige dorp Nieuwerkerk, de goede bereikbaarheid van de stad Rotterdam en wonen vlakbij de natuur.

LOCATIE

Molen Windlust

Uitgestrekte weilanden, riet langs de oevers en de molen die afsteekt tegen een spectaculaire wolkenlucht. Hollandser dan dit kan het landschap bijna niet zijn. De geschiedenis van korenmolen Windlust, die vlakbij Zelling staat, gaat terug tot 1586. Jaren lang maalde de molen het graan voor de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel. Van 1999 tot 2005 werd de molen gerenoveerd en uitgebreid.

De dijk

De Groenendijk vormt een prachtige route langs de IJssel. De dijk loopt van Nieuwerkerk aan den IJssel tot aan Krimpen aan den IJssel en is een mooie route voor wielrenners. Net voorbij Hitland ligt het monument ‘dubbeltje op zijn kant’, dat herinnert aan de watersnoodramp van 1953, toen het kolkende water hier een gat in de dijk sloeg.

Nieuwbouw Zelling Nieuwerkerk aan den ijssel de dijk

Nieuwbouw Zelling Nieuwerkerk aan den ijssel Park Hitland

Park Hitland

Wonend op de oever van de IJssel hoef je de deur niet uit om te genieten van een mooi uitzicht. Maar in de directe omgeving is nog veel meer moois te vinden. Op loopafstand ligt het recreatiegebied Park Hitland, een plek bij uitstek om te wandelen, vissen, fietsen of kanovaren. Vanaf de kleine uitkijktoren kun je uitstekend vogels spotten. De nabij gelegen golfbaan is met 27 holes een uitdaging voor iedereen die graag een balletje slaat.

Nieuwerkerk aan de IJssel

Op slechts 2 km van Zelling ligt het gezellige centrum van het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel. In winkelcentrum Reigerhof heb je keuze uit 48 verschillende winkels, horecagelegenheden en supermarkten voor je dagelijkse boodschappen.

Nieuwbouw Zelling Nieuwerkerk aan den ijssel Dorps gevoel

Zoekvenster sluiten